Nulti dan

 

Dragi knjižničari,

raduje nas još jedno naše zajedničko druženje na 7. Monte Libriću, najvećem Festivalu dječje knjige u Hrvatskoj, koji će se, i ove godine, održati na proljeće od 24. do 30. travnja 2014. u pulskoj Zajednici Talijana, popularnom Circolu.

Programski dio Festivala obrađivat će temu ilustracije za djecu, pod nazivom Točka, točka, točkica, a posvetit će se ilustraciji kao autonomnoj likovnoj disciplini koja doprinosi popularizaciji knjiga za djecu.

Kao i dosadašnjih godina, nastojat ćemo u prodajnom dijelu Monte Librića objediniti sve nakladnike i naslove hrvatske dječje produkcije, izbor stručne literature i multimedije te izbor literature za djecu na talijanskom jeziku.

Uoči službenog otvorenja Monte Librića, na tzv. Nultom danu, za knjižničare iz cijele Hrvatske bit će otvorene izložbene prostorije Festivala sa svim recentnim naslovima. Za taj dan pripremili smo i stručni program u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula i Hrvatskim centrom za dječju knjigu Knjižnica grada Zagreba. Uz program, knjižničari će imati priliku prvi razgledati, birati i kupovati knjige. Popusti su značajni: 20% na nove naslove i više od 30% na one starijeg datuma, a ove godine bit će i dodatnih popusta na količinu.

Nulti dan, posvećen knjižničarima i samo za njih rezerviran, održat će se 23. travnja 2014. godine. Program istog nalazi se u poveznici na vrhu stranice.

 

Knjižnice koje se odazovu ovom programu imat će i posebne pogodnosti:

–  plaćeno noćenje za voditelja knjižnice ili voditelja nabave te posebne cijene smještaja za ostale goste,

–  mogućnost ranije narudžbe,

–  besplatnu dostavu knjiga do knjižnica,

–  organiziran ručak.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu na vrhu stranice te istu poslati na tajnica@sanjamknjige.hr. Napominjemo da je krajnji rok za prijavu 05. travnja 2014. godine.

Ovim putem pozivamo vas i na svečano otvorenje ovogodišnjeg Monte Librića koje će se održati 24. travnja 2014. godine u 11 sati.

 

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na: tajnica@sanjamknjige.hr  ili na tel. 052/218-197.

 

S veseljem vas očekujemo!   

 

za Monte Librić:

Nina Plovanić, voditeljica Nultog dana

Slavica Ćurković, direktorica Monte Librića