Pula Illustrator Campus

21.02.2014

Poseban edukativan dio ovogodišnjeg 7. Monte Librića odvijat će se u sklopu programa Pula Illustrator Campus, svojevrsnoj platformi za razmjenu iskustva i znanja profesionalnih, afirmiranih ilustratora predavača iz Hrvatske i svijeta koji prate dječju književnu produkciju i mladih talentiranih studenata likovnih Akademija s posebnim afinitetom prema ilustraciji.

Campus se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a odvijat će se usporedno s Festivalom svaki dan od 24. do 30. travnja.

Predavači ovogodišnjeg, ujedno i prvog, Illustrator Campusa bit će hrvatski i inozemni ilustratori: Zdenko Bašić (Hrvatska),  Aljoscha Blau (Rusija, Njemačka), Kestutis Kasparavičius (Litva), Alenka Sottler (Slovenija) i Manuel Šumberac (Hrvatska).

Polaznicima će se svakodnevno revijalno predstavljati i ostali gosti ilustratori 7. Monte Librića u posebno osmišljenom programu Razgovori s potpisom, poput Svjetlana Junakovića, Manuele Vladić Maštruko, Dubravke Kolanović, Mare Cerri, Magde Guidi, Dražena Jerabeka... Održat će se i susreti s profesionalnim izdavačima kako bi mladi umjetnici stekli što bolji uvid u svijet knjižne industrije, a zadnjeg dana Festivala za javnost će se održati program Peta dimenzija kreativnosti na kojem će se raspravljati o radu Campusa. U sklopu programa predviđene su i izložbe ilustracija u pulskim galerijama te projekcije animiranih filmova koje su realizirane u suradnji s Animafestom iz Zagreba.

Prijaviti se mogu studenti likovnih Akademija, dok će za ostale zainteresirane biti rezervirano pet slobodnih mjesta. Prilikom prijavljivanja potrebno je ispuniti prijavnicu u kojoj je obvezno priložiti najmanje tri, a najviše pet primjera vlastitih ilustracija. Rok prijave je do 15.ožujka 2014.

Sudjelovanje u Pula Illustrator Campusu besplatno je za sve polaznike.

*Napomena: Predavanja inozemnih ilustratora održat će se na engleskom jeziku.