Poziv nakladnicima

 

Poštovani nakladnici,

Festival dječje knjige Monte Librić, jedinstvena je kulturna i edukativna manifestacija koja promiče knjigu i književno stvaralaštvo te potiče, ostvaruje i pokazuje produkciju namijenjenu djeci. Festival je osnovan 2008. godine pod okriljem Sa(n)jma knjige u Istri i ubrzo je opravdavši svoje postojanje osigurao čvrsto mjesto na karti važnih kulturnih događanja Republike Hrvatske.

 

Ovogodišnji 7. Festival dječje knjige Monte Librić održat će se od 24. do 30. travnja 2014. godine, a tradicionalni Nulti dan, namijenjen knjižničarima, 23. travnja u prostoru pulske Zajednice Talijana -  Circolo.

Njegov osebujni program obuhvaća promociju izdavaštva, ali i omogućujeneposredni i prisni kontakt autora s posjetiteljem kroz brojne promocije, kreativne radionice, performanse, izložbe, kazališne predstave, filmske projekcije, radio slušaonice…, a ovogodišnja tema Festivala pod nazivom Točka, točka, točkica... odnosit će se na ilustraciju za djecu.

Prodajni dio nastojat će na jednom mjestu objediniti sve nakladnike i naslove hrvatske dječje književnosti, pedagošku literaturu, dječju multimediju te naslove koji bi mogli biti zanimljivi školskim i narodnim knjižnicama s kojima tijesno surađujemo.

Monte Librić je zadržao osnovni koncept Sa(n)jam knjige u Istri, tako rabat koji nakladnik odobrava organizatoru ostaje 50 %, kako bismo kupcima mogli ponuditi popuste od 20-30 %, s time da naslove koje ponudite s većim rabatom ili po posebnoj akcijskoj cijeni dodatno izlažemo. Osim akcijskih cijena, dodatno su izloženi i svi novi naslovi, te knjige i autori koji sudjeluju u programu.

Prijaviti se možete do 25. ožujka 2014. godine, putem prijavnice koja se nalazi na vrhu stranice te istu poslati na prodaja@sanjamknjige.hr. Na istu adresu možete nam se obratiti za sve dogovore i upite ili na broj telefona 052/218197.

 

Uz prijavu je potrebno priložiti popis Vaših naslova za djecu i mlade, koji trebaju sadržavati:

puni naslov knjige,

ime autora,

godinu izdanja,

cijenu,

i barkod.

Izbor naslova za izlaganje vršit će se u dogovoru s voditeljicom.

 

Za Monte Librić

Tina Zenzerović, voditeljica prodaje

Slavica Ćurković, direktorica